Hindistan Cevizi Hangi Ülkelerde ve Türkiye’de Nerede Yetişir

Hindistan Cevizi Nerede Yetişir Türkiye’de Yetişir mi

0 20

Hindistan Cevizi Dünyada Ve Türkiye’de Nerede Yetişir?

Hindistan cevizi, dünyada çeşitli tropikal bölgelerde yetişen bir tür tropikal meyvedir. Yaşam ağacı olarak da isimlendirilen hindistan cevizi dünyada Filipinler, Tayland, Endonezya, Hindistan ve Sri Lanka dahil olmak üzere 80’den fazla ülkede doğal şekilde yetişse de Türkiye topraklarında yetişmemektedir. Bunun sebebi hindistan cevizi ağaçlarının yetişmek için yüksek sıcaklığa ve yüksek neme ihtiyaç duymasıdır.

Hindistan Cevizi Ağacı Nerelerde Yetişir?

Hindistan cevizi;  çiğ formda, meyve suyu şeklinde, un ve yağ formu gibi birçok farklı şekilde tüketilmektedir. Yalnızca tüketilmemekte harici olarak kullanılabilir. Sağlığa birçok faydası olan hindistan cevizi ismin, tropik bölgelerde yetişen hindistan cevizi ağacından gelmektedir. Üretimi 2010 senesi dünyada toplam 54.7 milyon ton gibi yüksek orandadır. Yetiştiği yaygın bölgeler şöyle sıralanabilir: Endonezya, Hindistan ve Filipinler gibi tropikal ülkeler ve Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkeler. Hindistan cevizi yetiştirilen yerlerin başında yer alan Endonezya’da 2019 yılında ortalama 17.13 milyon hindistan cevizi ağacı yetiştirilmiştir.

Hindistan Cevizi Türkiye’de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir?

Ülkemiz tropikal iklime sahip olmadığından dolayı hindistan cevizi yetişmemektedir. Hindistan cevizi ağacı en çok nemli ve sıcak olan tropikal iklim kuşağında yetişir.

Hindistan Cevizi Ağacı Kaç Sene Yaşar?

Hinditan cevizi ağacının ömrü ortalama 80 yıldır ve bu uzun yıllar boyunca bir hindistan cevizi ağacı yüzlerce hindistan cevizi ve binlerce litre de hindistan cevizi suyu vermektedir. Bir hindistan cevizi 2 yılda filizlenip 6 yılda olgunlaşır ve bir ağaç ortalama 34 metre uzunluğa ulaşır.

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizinin sağlığa birçok faydası vardır. Bunlardan bazıları şöyle sıralanabilir:

  • İçeriğindeki antibakteriyel, antiparazitik, antiviral ve antifungal bileşenler sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.
  • Hindistan cevizinde bulunan yüksek orandaki mineral ve vitaminler sayesinde oldukça besleyici bir meyvedir.
  • Hindistan cevizindeki kalsiyum  ve manganez oldukça yoğun olduğundan kemik ve diş sağlığına iyi gelir. Bu özellikleriyle hindistan cevizi kemik erimesi (osteoporoz) görülme riskini düşürür.
  • Hindistan cevizi  şeker hastası insanlar da için de bir şifa kaynağıdır. Çünkü kandaki şeker oranını (glikoz) düşürmeye yardımcıdır.
  • Diş ve diş eti problemleriniz için de hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Çünkü hindistan cevizi ağızdaki bakterileri öldürmek için çok etkilidir.
  • Hindistan cevizi bağırsakların çalışmasını destekler ve basur oluşmasını engeller.
  • Hindistan cevizi, vücutta kronik yorgunluğu da geçirmeye yardımcıdır.
  • Hindistan cevizi; huzursuz bağırsak sendromu, kolik, ülser ve Chron gibi mide ve bağırsak hastalıkları için de faydalıdır.
  • Birçok uzman Hindistan cevizini saç bakımı için sıklıkla tavsiye etmektedir. Saçlara hindistan cevizi ile bakım yapmak, saçlara canlılık ve parlaklık katarak saçların daha sağlıklı görünmesini sağlar.  
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.