Kabak Yemeğinin Yanına Ne Yakışır Ne Pişirilir?

Kabak Yemeğinin Yanına Ne Gider Ne Yapılır?

0 77

Kabak Yemeğinin Yanına Ne Yakışır Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kabak yemeği Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bu yazımızda Kabak yemeğinin yanında ne gider? diye düşünen değerli okurlarımız için, en güzel tavsiyeleri bir araya getirdik.

Kabak Yemeğinin Yanında Ne Yenir?

  • Sarımsaklı yoğurt, kabak yemeğinin ayrılmaz bir parçasıdır. Kabak yemeğinin lezzetine lezzet katar.
  • Pirinç pilavı da, kabak yemeğiyle beraber tüketilebilecek yemekler listesinin ilk sıralarında yer almaktadır.
  • Dilerseniz pirinç yerine bulgur pilavı yapabilir, kabak yemeğinizi bu nefis lezzetle taçlandırabilirsiniz.
  • Eğer pilav tercih etmeyenlerdenseniz, fırında veya soslu makarna da beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.
  • İsterseniz kabak yemeğinizi yalnızca yoğurt eşliğinde de yiyebilirsiniz. Hafif ve sade bir seçim arıyorsanız yoğurt tam size göredir.
  • Bol dereotuyla hazırlanmış cacık da, kabak yemeğinin lezzetine varmanızda size çok yardımcı olacaktır.
  • Mercimek çorbası da kabak yemeğinize geçmeden önce yapabileceğiniz en güzel başlangıçlardan biridir.
  • Kabak yemeğinin keyfini çıkardınız, lezzeti damağınızda kaldı fakat bir de güzel bir tatlı iyi gider diye düşünüyorsunuz. Bu durumda yapabileceğiniz en doğru tercihlerden biri, elbette irmik tatlısı olacaktır.

Kabak Yemeğininin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kabak, folat ve besin lifi bakımından zengin bir sebzedir. Ayrıca karbonhidrat da içermekte olup, tam bir vitamin deposudur. Hem A ve C vitaminilerini barındırmaktadır, hem B2, B3, B5, B6 ve K vitaminlerine sahiptir. Bunun yanı sıra mineral hazinesi olarak da tanımlanabilir. Çünkü yapısında demir, kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, çinko, manganez, sodyum, selenyum ve bakır yer almakta olup, mineral ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır.

Kabak yemeği, kilo vermeye katkı sağlar. Hem kalorisi hem de yağ oranı az miktarda olduğu için, daha hızlı zayıflamak isteyenlere çok iyi bir yardımcıdır. Her diyet listesinde güvenle yer verilebilecek olan kabak yemeği, zayıflama sürecinde en büyük destekçilerinizden biri olacaktır.

Kabak yemeği, sağlığımızı riske atan serbest radikalllerle mücadele eder. Bu yüzden, tam bir cilt dostu olduğu rahatlıkla söylenebilir. Ciltteki yaşlanma belirtilerini kontrol altına alır ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan çizgileri de önler.

Kemik sağlığı için son derece büyük önem taşımaktadır. Çünkü omurgadaki mineral yoğunluğunun artmasına destek olmaktadır. Bunun yanı sıra, kabakta bulunan magnezyum, eklem problemleriyle karşılaşma olasılığını düşürmektedir. Kabağın yapısındaki fosfor, demir, çinko ve benzeri mineraller ise, kemik hastalıklarından biri olan osteoporozun önlenmesinde etkilidir.

Kabağın her çeşidi, gözlerimiz için çok faydalıdır. Bunun sebebi kabağın göz sağlığı için gerekli olan vitamin ve minerallere sahip olmasıdır. Kabağın içerisindeki bu maddelere örnek olarak; manganez, C vitamini, beta karoten, zeaksantin ve lutein sayılabilir. Bilhassa zeaksantin ve Lutein mineralleri, her kabakta mevcuttur ve karotenoid antioksidan olarak tanımlanmaktadır. Bu mineraller, yaşlanmaya bağlı ortaya çıkabilecek göz rahatsızlıklarına engel olur.

Serbest radikalleri durduran kabak, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Kabak çok güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve serbest radikallerle etkin bir biçimde savaşır. Buna ek olarak, bol miktarda C vitamini içermektedir ve böylelikle pek çok kanser türünün engellenmesinde önemli bir yere sahiptir.

Kolon sağlığı için olmazsa olmaz bir sebzedir. Çünkü zengin lif kaynaklarından biridir  ve bu özelliğinden dolayı, kolon hastalıklarına karşı alınabilecek en mühim tedbirlerin başında gelmektedir.

Potasyum, kas dokusunun sağlığı için vazgeçilmez bir mineraldir. İşte kabak, yoğun oranda potasyum içerdiğinden, kasların güçlendirilmesinde büyük paya sahiptir.

Manganez minerali ise, kramplara bağlı ağrıların dindirilmesinde etkili olup, kabağın içerisinde bolca yer almaktadır.

Kabak meyvesi, lutein ve beta karoten açısından oldukça zengindir. Bir kâse kabak, yaklaşık 130 mg beta karoten ve 2400 mg civarında lutein içerir. Lutein ise, göz rahatsızlıklarından korunmaya yardımcı olmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.