Kulak Kızarması Kulak Arkasında Kızarıklık Neden Olur?

Kulak Kızarması, Kulak Neden Kızarır Nasıl Geçer?

0 867

Sağ Sol Kulak Kızarması Nedenleri Tedavisi

Kulakta kızarıklık stres, öfke, alerji, genetik, orta kulak iltihabı gibi nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Kulakta kızarıklıktan muzdaripseniz Kulak Burun Boğaz doktoruna gitmelisiniz.

Kulakta Kızarıklık Nedenleri Nelerdir?

Psikolojik Nedenler

Öfke, kızgınlık, stres, utanma gibi duygusal durumlar beyinden kulaklara giden kan miktarını artırır ve bunun sonucunda kulakta kızarıklık meydana gelebilir.

Soğuk Veya Sıcak Havaya Maruz Kalmak

Sıcağa veya soğuğa aşırı maruz kalmak kulaklarınızda ısı hissetmeye ve kızarık görünmesine neden olabilir. Eğer kulaklarınız güneş ışınlarına çok uzun süre maruz kalırsa bu durum güneş yanığıyla sonuçlanacaktır. Bu durumda kulaklarda kızarıklık hissine ek olarak soyulma, kabarma ve ağrı yaşayabilirsiniz.

Seboreik Egzama

Seboreik egzama yani seboreik dermatit kulaklarda kızarıklığa neden olabilen yaygın bir cilt hastalığıdır. Seboreik egzama, kafa derisindeki kırmızı renk pul pul dökülmeye yol açan bir bir cilt rahatsızlığıdır. Seboreik egzama yüz ve üst sırt gibi vücudun diğer bölgelerinde kızarıklığa neden olabilir, seboreik egzamanın neden olduğu kızarıklık kulaklarda da meydana gelebilir.

Enfeksiyonlar

Cilt ve cilt altındaki dokunun bakteriyal enfeksiyonu olan selülit kulaklar dahil vücudun herhangi bir yerinde meydana gelebilir. Bu deri hastalığına ciltte kızarıklık, ağrı ve hassasiyet, bazen ateş ve terleme de eşlik edebilir.

Kızarık kulak sendromu

Kızarık kulak sendromu nadir bir durumdur. Kulağın dış kısmı üzerinde kızarıklık ve yanma olarak belirti verir, bir veya iki kulağı birden etkileyebilir. Kızarık kulak sendromu sadece birkaç dakika sürebilir veya birkaç saat devam edebilir.

Güneş yanığı

Kulakta kızarıklık güneş yanığının bir sonucu olabilir. Bu durum, kulağınız korumasız şekilde güneşe çok fazla maruz kaldığınızda ortaya çıkar. Sıcaklık, ağrı, hassasiyet ve bir haftaya kadar diğer belirtileri de yaşayabilirsiniz. Kulaklara güneş kremi sürerek güneş yanığı önlenebilir.

Deri enfeksiyonları

Deri enfeksiyonları kulakta kızarıklığa da yol açabilir. Selülit gibi deri enfeksiyonları tipik şekilde bakteriden kaynaklı meydana gelebilir.

Kulakta kızarıklığa yol açan bakteriyal deri enfeksiyonu kulakların şişmesine ve dokunulduğunda ağrılı hale gelmesine neden olabilir. Enfeksiyonun diğer belirtileri halsizlik, ateş ve terlemedir.

Kulakta Kızarıklık Nasıl Geçer?

Kulaktaki kızarıklığın tedavisi bu durumun nedenine göre değişir. Örneğin kulaktaki kızarıklık stresten kaynaklı ise doktor antidepresan reçete edecektir. Şayet alerji kulakta kızarıklığa yol açtı ise doktor antihistaminik krem veya ilaç yazacaktır.

Soğuk Kompres

Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın. Ardından bunu kulağınıza tutun. Yahut temiz bir bezi soğuk suya koyun ardından bunu kulağınıza sarın.

Aspirin

Aspirin gibi ağrı kesiciler de kulakta kızarıklığın geçmesine çözüm olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.