Rahim Duvarı Kalınlaşması İbrahim Saraçoğlu Kürü Tarifi Çoban Çantası

Çoban Çantası Rahim Kalınlaşması Kürü Tarifi Çoban Çantası Miyom Kürü

0 1.308

Rahim Kalınlaşması Nedir, Neden Olur, Belirtileri ve Tedavisi

Tıpta endometrial hiperplazi olarak bilinen rahim kalınlaşması durumu normalde daha ince olan rahim tabakasının kalınlaşmasına verilen isimdir. Rahim duvarının normalden daha kalın olması düzensiz adet kanamaları ve adet dönemlerini ağır geçmesi ile kendini göstermektedir.

Rahim Kalınlaşması Belirtileri Nelerdir?

Rahim duvarında kalınlaşma olması durumunda hastalarda görülen en yaygın belirti uzun süre adetlerin gecikmesi sonucunda çok yoğun adet kanamaları yaşamaktır. Ek olarak da adet döneminde kasık bölgesinde ağrı olması görülmektedir.

Rahim duvarının kalınlaşması halinde adet kanamaları gecikir. Bu durumun sebebi ise vücuttaki östrojen ve progesteron hormonlarının dengesiz olmasıdır.

Rahim duvarının kalınlaşması belirtileri arasında iki adet dönemi arasında 3 haftadan daha az bir süre geçmesi ve bu aradaki dönemde kanama veya kahverengi lekelenmeler yaşamak da sayılabilir.

Diğer belirtiler ise şunlardır:

  • Adet kanamalarının normalden daha uzun sürmesi
  • Menopoza girdikten sonra kanama yaşamak
  • Sık adet görme
  • Adet kanamasında artış olması

Rahim duvarı kalınlaşması durumunda genellikle üstte sıraladığımız belirtiler görülse de hiçbir belirti yaşanmayabilir. Bu durum doktor muayenesi ile teşhis de edilebilir.

Rahim Kalınlaşması Neden Olur?

Rahim duvarı kalınlaşmasının bilinen birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında ise menopoza girmek gelmektedir. Kadın vücudunda menopoz dönemine girildikten sonra progesteron hormonu üretimi durur. Bu durum kontrol altına alınmazsa rahim duvarında kalınlaşma meydana gelebilir.

Rahim duvarı kalınlaşmasının nedenleri arasında şunlar da vardır: Diyabet, obezite, safra kesesinin neden olduğu açtığı hastalıklar, tiroit bezi sebepli oluşan hastalıklar, yumurtalık tümörleri, polikistik over sendromu.

Rahim duvarı kalınlaşması riski bulunan durumlar şu şekilde sıralanabilir: Çok genç yaşta menopoza girmek, adet görmeye çok erken yaşta başlamak, 35 yaş üstünde olmak, ailesinde rahim, yumurtalık veya kolon kanseri geçmişi olan.

Rahim Kalınlaşması Kimlerde Görülür?

Rahim duvarı kalınlaşması şu kişilerde görülebilir:

  • Polikistik over sendrom problemi olan kadınlar,
  • Menopoz öncesi dönemde olan kadınlarda (40 yaş üzeri yaş grubu),
  • Adet gecikmesi ve adet düzensizliği yaşayan kadınlarda,
  • Obezite problemi veya şeker hastalığı olan kadınlarda,
  • Vücutta progesteron ve östrojen hormonu dengesizliği olan kadınlarda görülebilir.

Rahim Kalınlaşması Nasıl Teşhis Edilir?

Rahim duvarında kalınlaşma biyopsi, ultrasonografi, dilatasyon, küretaj veya histeroskopi yöntemleri ile teşhis edilebilmektedir.

Rahim Kalınlaşması Nasıl Tedavi Edilir?

Rahim duvarı kalınlaşması genellikle ilaç tedavisi (progesteron) uygulanarak tedavi edilmektedir. İlaç tedavisinde hastaya hormon tedavisi uygulanmaktadır. Bunda amaç hastanın vücudunda progesteron hormonunun doğru şekilde salgılanmasını sağlamaktır. Hastaya uygun ilaç, ilacın dozu ve tedavi süresine doktor karar vermektedir. Tedavi bittikten sonra ise hastaya tekrar endometrial biyopsi yapılması gerekebilir. Bu biyopsi sonucunda eğer hastalığın tedavi edilmediği ve devam ettiği görüldüğünde diğer tedavi seçeneklerine başvurulmaktadır.

Rahim duvarı kalınlaşması tedavisinde ilaç tedavisine ek olarak uygulanan cerrahi müdahale yani ameliyat yöntemi de bulunmaktadır. Rahim duvarı kalınlaşması için uygulanan cerrahi müdahaleye histerektomi adı verilmektedir. Bu işlemde rahmin tamamen alınması gerçekleştirilmektedir.

Rahim duvarı kalınlaşması hastalarına üstte bahsettiğimiz tedavi yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına doktor tahlil ve muayaneler ile karar vermektedir. Ek olarak bu hastalarda eğer aşırı kilo problemi varsa hastaların kilo vermesi de önerilmektedir.

Prof Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Rahim Kalınlaşması Ve Miyom İçin Çoban Çantası Kürü Tarifi

Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu rahim kalınlaşması ve miyom bitkisel tedavisi için çobançantası kürünü tavsiye etmektedir.  Rahim duvarı kalınlaşması sebepli kanama yaşayan hastalar nar suyunu tüketmemelidir.

1,5 tutam yani 7-8 gram çoban çantasını 1 bardak suda kısık ateşte 5-6 dk kaynatın. Ilıdıktan sonra süzüp suyunu için. Günde 1 kere buna devam edin.3 haftada sağlığınıza kavuşabilirsiniz.Çoban çantası taze olmalı raf ömrü 1 yılı doldurmamış olmamalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.