Regl Şişkinliği Ne Zaman İner Adet Döneminde Karın Şişliği

Adet Öncesi Şişkinlik ve Gaz Neden Olur Nasıl Geçer

0 19

Adet Öncesi Şişkinlik ve Gaz Neden Olur Nasıl Geçer

Regl döneminden önce hormonlarda değişim meydana gelir, bunun sonucunda adetten önce ve adetten sonra kadınlarda şişkinlik ve gaz gibi problemler ortaya çıkar. Adet öncesi ve adet dönemde şişkinlik ve gaz sorunu yaşıyorsanız, şifa bulmak için aşağıdaki önerileri uygulamalısınız.

Adet Döneminden Önce ve Adet Döneminde Şişkinlik ve Gaz Ne Zaman Başlar?

Şişkinlik ve gaz adet öncesi gerginlik sendromunun (PMS) yaygın bir erken belirtisidir. Adet döneminizin başlamasından yaklaşık bir hafta önce şişkinlik hissi ve gaz ortaya çıkabilir. Adet döneminizin ilk günlerinde şişkinlik hissi artabilir ve daha sonra iyileşebilir.

Şişkinlik, PMS’nin çok yaygın bir semptomu olarak kabul edilir. PMS semptomları, adet döneminiz başlamadan bir veya iki hafta önce başlayabilir. Şişkinlikten kurtulma, adetinize başladıktan hemen sonra veya birkaç gün içinde gerçekleşebilir.

Adet Öncesi Şişkinlik ve Gaz Neden Olur?

Premenstrüelsendrom (PMS), birçok kadının adet dönemi önce yaşadığı yaygın bir durumdur. Hem fiziksel hem de ruh hali değişikliklerine neden olabilir. Adet döneminizden önceki günlerde ve bazen sırasında ve sonrasında yaşanan gastrointestinal sorunlar, irritabl bağırsak sendromu (IBS) semptomlarına benzer şu gibi belirtilere sebep olur; şişkinlik, gaz sancısı, karın şişkinliği, karın krampları, ishal veya kabızlık ve fazla gaz. Tüm bu problemlerin nedeni adet öncesi östrojen ve progesteron hormonlarındaki değişimdir.

Östrojen ve progesteronhormonu kadın vücudunda sıvı tutulmasını etkileyebilir. Östrojen seviyeleri yükseldiğinde ve progesteron seviyeleri düştüğünde, kadın vücudunda daha fazla su tutma eğilimi meydana gelir. Bu genellikle şişkinlikle sonuçlanır.

Progesteron hormonu sayesinde adet öncesi şişkinlik oluşur. Monash Üniversitesi Kadın Sağlığı Profesörü Susan R Davis, TheHuffington Post Australia’ya verdiği demeçte, progesteron seviyeleri bir kadının vücudunda yumurtlama meydana gelir gelmez yükselmeye başlar. progesteron seviyeleri zirve yaptıkça, kanama başlamadan yaklaşık bir hafta önce şişkinlik de dahil olmak üzere vücutta birçok değişiklik anlamına gelir.

Adet Öncesi Şişkinlik ve Gaz Nasıl Geçer?

Regl döneminde önce şişkinlik ve gaz problemi yaşıyorsanız kadın doğum doktoruna gitmelisiniz. Doktor bu belirtileri yaşamanızı engelleyecek bir ilaç reçete edecektir.

Doğum kontrol hapı kullanımı adet öncesi şişkinlik ve gazı önleyebilir. 2008 yılında yapılan çalışma doğum kontrol hapı kullanımının adet döneminde ve öncesinde şişkinlik ve gazı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. Hapın etkileri kadınlara göre farklılık gösterdiğinden, bunu doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Her gün yürüyüş yapmak gibi düzenli egzersiz yapın.2013 yılında yapılan bir araştırmada düzenli egzersizin PMS’nin fiziksel ve psikolojik semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceği sonucuna varmıştır.

Şişkinliği en aza indirmenin en iyi yolu gaz yapan yiyeceklerden uzak durmaktır. Regl döneminiz öncesinde ve sırasında bu yiyeceklerden uzak durmak gaz şişkinliği önleyebilir; Kuru fasulye, brokoli, lahana, karnabahar, mercimek, mantar, soğan, bezelye ve tahıllı gıdalar

Vücudunuzdaki yüksek tuz seviyeleri de şişkinliğe katkıda bulunur. Tuzlu yiyeceklerden kaçının. Adet öncesi öğünlerinizde tuz alımınızı en aza indirmek, dönem şişkinliğini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Karbonhidratlı besinler vücutta su tutulumuna neden olduğundan karbonhidratlı gıdalardan kaçının. Beyaz ekmeği, beyaz pirinci ve unla yapılan azaltırsanız, şişkinliğiniz muhtemelen azalacaktır.

Potasyum açısından zengin besinler tüketin. Potasyum vücudunuzun sıvıları düzenlemesine yardımcı olur, bu nedenle muz, domates, tatlı patates, kuşkonmaz ve kavun gibi yüksek potasyumlu yiyecekler yemek karın şişkinliğinizi ve gaz gidermekte size yardımcı olacaktır .

Uyku, şişkinlikle başa çıkmak da dahil olmak üzere birçok bedensel işleyiş için önemlidir. Vücudumuzun kendi kendini onarması uykuda olduğumuz sırada gerçekleşir.

Doğal diüretikleri (idrar söktürücüleri)tüketin(ör. Ispanak, kuşkonmaz, karpuz, salatalık ve sarımsak).

Enflamasyon şişkinliği artırabilir. Adet şişkinliği yaşayan bir kişiyseniz ve bunun ayın bu zamanı olduğunu düşünüyorsanız, ibuprofen gibi reçetesiz satılan bir anti-enflamatuarilaç alabilirsiniz .Bu ilaçlar enflamasyonunuzu ve dolayısıyla şişkinliğinizi en aza indirecektir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.