Tatarca Yakarcık Sineği Böceği Nedir Nasıl Kurtulunur Yok Edilir?

Yakarca Isırığı İçin Ne İyi Gelir Kaç Günde Ne Zaman Geçer Bitkisel Çözüm

0 2.427

Yakarcık Sineği Nedir Nasıl Kurtulunur Isırığı İçin Ne İyi Gelir

Yakarca; görünüş olarak sivrisineğe benzeyen tüylü ve rengi mat minik bir böcektir. Farklı yörelerde tatarcık, yakar, yakarcık veya yakan adlarıyla da anılmaktadır. Bu böcekler kuytu, nemli, bataklık, kanalizasyon ve hayvan ahırlarında yaşamaktadır. Yakarcalar gündüz nemli ve karanlık yerlerde gizlenmekte ve geceleri beslenmeye çıkmaktadırlar. Bu böcekler bitkilerdeki şekerle beslenmektedir. Fakat dişi olanlar yumurtalık gelişimi için insan ve hayvan kanı emmektedir. Bu durum hastalıkların bulaşıcı olmasına yol açmaktadır. Yakarcalar ısırdıkları zaman hafif bir yanma hissine ve vücutta kabarma ve kaşıntıya yol açarlar.

Evlerde yakarcalar ise daha çok banyo, klozet içi ve klozet arkası gibi tuvalette yaşarlar. Bu sebeple tuvalet ve banyoların sık sık temizlenmesi çok önemlidir. Ayrıca evlerde yatak ve masa atlarında da yaşamlarını sürdürebilirler. Yakarcaların üremesi çok hızlı olmaktadır.

Yakarcalardan kurtulmak için yaşam alanlarının yok edilmesi gerekmektedir. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur.

Yakarca Isırığı İçin Ne Yapmalı?

Karbonat

Biraz karbonatı 1 çay bardağı su içine atıp karıştırın. Bu karışımı vücutta yakarcaların ısırdığı yerlere sürün. Bu yöntem sayesinde ısırığın neden olduğu şişlik azalacak ve kaşıntı hafifleyecektir.

Yakarcalardan Kurtulma Spreyi Tarifi

Malzemeler

  • 2 bardak su
  • Birkaç damla kadar hint limonu, nane yağı veya taze nane
  • Biraz adaçayı
  • Biraz biberiye
  • 1 tane sprey şişesi

Tüm malzemeleri sprey şişesinde karıştırın. Sonrasında vücudunuza sıkın. Bu sayede vücuttaki yakarcalardan kurtulmuş olunur. Bu hazırladığınız spreyi yüz ve gözünüzden uzak tutmalısınız.

Yakarcalardan Nasıl Korunulur?

Yakarcalar duman ve isi sevmezler. Bu yüzden yakarcaların bulunduğu yerlerde tütsüler yakmak yakarcaların uzak kalmasına yardımcı olacaktır. Fakat tütsü yakarken de aşırıya kaçılmamalıdır. Çünkü kapalı yerlerde tütsü solunum problemlerine neden olabilmektedir.

Diğer bir yöntemde ise fesleğen kullanılarak yakarcalardan kurtulmak mümkündür. Saksıda fesleğen alın ve evde odaların bazı bölgelerine yerleştirin. Bunlar sayesinde yakarcalar uzak kalacaktır. Bu fesleğenler gölgede kalmalıdır. Bunun  sebebi ise fesleğenlerin güneşi sevmemesidir.

Son olarak ise yakarcalardan kurtulmak için sığla buharı kullanımıdır. Sığla buharının bir diğer adı da günlük ağacıdır. Bu bitki yakarcaları itmektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.