Zencefilin Saç İçin Muhteşem Faydaları Nelerdir?
Sağlıklı ve bakımlı saçlar için kullanabileceğimiz ürünlerden biri de zencefildir. Saçların uzamasına yardımcı olan zencefil, kepek ve saç dökülmesi ile mücadele eder. Saç derisini ve köklerini besleyerek saçları güçlendirir. Zencefilin faydaları, saç için gerekli olan nişasta, protein, vitamin ve mineral içeriğinden gelir.
Zencefil Saça Faydaları Nelerdir?
Zencefil, saç diplerini besler ve saçlara ışıltılı bir görünüm kazandırır. Ayrıca kepeklenmeyi de önler. Zencefilin bu etkisinden faydalanabilmek için iki yemek kaşığı zencefil ile bir miktar zeytinyağını karıştırıp saç derinize sürebilirsiniz. Yarım saat bekleyip saçlarınızı durulayabilirsiniz. İşte bunu düzenli olarak uygularsanız, saçlarınızın dayanıklılığını artırmış ve kepek sorununun önüne geçmiş olursunuz.
Muhtevasında uçucu yağları ve saça bakım yapan çeşitli bileşenleri barındıran zencefil, saç derisindeki kan dolaşımını harekete geçirerek saç köklerine daha fazla kan gitmesini sağlar. Böylece saç folikülleri aktif hale gelir ve saçlar oksijensiz kalmaz. Saçların uzamasını kolaylaştıran bu durum, zencefilin en büyük faydalarındandır. Saç köklerini uyaran maddelerin yer aldığı zencefil, saçların mat ve solgun görünmesine engel olur. Saç derisinin PH dengesini koruyan zencefil, saçı doğal ve parlak bir görünüme kavuşturur.
Zencefil, saçlara hacim ve direnç kazandırır. Eğer saçlarınızın zarar görmüş ve aşırı derecede incelmiş olmasından şikayetçiyseniz, zencefilli karışımları belirli aralıklarla kullanmaya özen göstererek bu problemden kurtulabilirsiniz.
Yapısındaki vitaminlere ilaveten zencefil, fosfor ve çinko gibi minerallere de sahiptir. Saçlarınızdaki kuruluktan ve kırılmalardan bıktıysanız, bitkisel çözüm olarak zencefilden yararlanabilirsiniz. Özellikle zencefilin ihtiva ettiği yağ asitlerinin saçı kalınlaştırma ve nemlendirmedeki rolü büyüktür. Zencefilli saç maskesi yardımıyla saçlarınızın besin ihtiyacını giderebilir ve ışıl ışıl saçlara merhaba diyebilirsiniz.
Saçlarınızın dökülmesinden muzdaripseniz, yine zencefilden yardım alabilirsiniz. Saç tellerinin köklere daha güçlü tutunmasını sağlayan zencefil kürleri, dökülmeye karşı uygulanabilecek etkili bir yöntemdir. Bu sayede dökülen saçlarınız daha sağlıklı olarak yeniden çıkacaktır. Başarılı bir sonuç için, düzenli kullanım şarttır.
Saç derisinde sıklıkla görülen kepeklenme, zencefil ile kontrol altına alınabilir. Periyodik olarak kullanıldığı takdirde zencefil, kepek oluşumunu durduracaktır. Çünkü antiseptik özelliğe sahiptir ve saç kepeğiyle etkin bir şekilde savaşır. Zencefil ile kepek tedavisi için iki yemek kaşığı limon suyunu, iki çorba kaşığı kadar rendelenmiş taze zencefili ve üç çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Dilerseniz zeytinyağı yerine susam yağı da ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı saç derinize hafif bir masaj ile uygulayın. İşlemin ardından 15-30 dakika sonra durulama yapın. Kepekten kurtulana kadar her hafta iki defa uygulamayı sürdürün.
Zencefil Saça Nasıl Uygulanır?
Saçlarınızın nem dengesini sağlamak, daha hacimli ve canlı bir görünüm vermek istiyorsanız zencefil maskesini deneyebilirsiniz. Bunun için bir yemek kaşığı zeytinyağı veya jojoba yağı ile bir yemek kaşığı toz zencefili küçük bir kasede macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Elde ettiğiniz saç maskesini, dairesel hareketlerle masaj yaparak saçınıza sürün. Bunu yapmadan önce saçınızın temiz ve nemli olmasına özen gösterin. Bu maske en az yarım saat saçınızda kalmalıdır. Ardından şampuanla yıkayıp durulayabilirsiniz. Zencefil maskesi hem saçların hızlı uzamasını destekler hem de saç dökülmesini azaltır.
Zencefilli Saç Maskesi
Malzemeler
- 1 Bardak su
- Kök zencefili ( 2 adet )
Hazırlanışı
Önce zencefilleri 1 bardak suda kaynatıyoruz. Suyun kaynamaya başlamasından bir-iki dakika sonra altını söndürüyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca hazırladığımız kürü saçımıza uyguluyoruz. 30 dakika saçımızda bırakıyoruz. Sabun veya şampuanla yıkayıp duruluyoruz. Nemlendirici de sürebiliriz. Bu zencefil kürünü muntazaman uygulamaya devam edersek saçlarımızın kısa sürede uzamaya başladığını görebiliriz. Üstelik uzarken sağlığını da kaybetmeyecektir. Her hafta 1 defa yapmamız kâfi olup, saç derimizde yanma hissedersek uygulamaya son vermeliyiz.