Isırgan Otu İle Cilt Maskesi Isırgan Otunun Cilde Faydaları

Isırgan Otu Cildinizi Güzelleştiriyor Isırgan Otu Cilde Çok Faydalı!

0 52

Isırgan Otunun Cilde Faydaları

Isırgan otu cilde doğrudan temas ettiğinde ciltte, kızarıklık, kaşınma ve tahrişe neden olur. Ancak ısırgan otundan elde edilen cilt maskeleri cilde çok faydalıdır.

Vitamin ve mineral bakımından zengin olması nedeniyle ısırgan otu cilt için oldukça yararlıdır.

Cilt Bakımı İçin Isırgan Otu Nasıl Kullanılır?

Isırgan otunun cilde olan faydalarından yararlanmak 2 şekilde mümkündür; 1. Yöntem her gün ısırgan otu çayı içmektir. 2. Yöntem ise ısırgan otu ile hazırlanan suya pamuğu batırıp bunu cilde uygulamaktır.

Isırgan otunun yaprakları cilde doğrudan temas ettirilmemelidir. Aksi takdirde kaşıntı yapacaktır. Isırgan otu cilt için kullanılırken önce kurutulmuş yaprakları kaynatılmalı, ardından cilde uygulanmalıdır. Öte yandan ısırgan yağı da cilt bakımında kullanılabilecek faydalı bir üründür.

Isırgan otu çayını yapmak için 1 tatlı kaşığı kuru ısırgan otunu veya 1 parça taze ısırgan otu bir bardak suya katılır ve cezvede kaynatılır. Bu çaya bal katılır. Günde 2-3 kez içilir.

Isırgan otu suyunu cilde kullanmak için; 1 yemek kaşığı taze veya kuru ısırgan otu 1 bardak suya katılır. Bu su 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Bir parça pamuk bu suya batırılıp cilde sürülür, gün aşırı bu uygulamaya devam edilir. Cildiniz hassas ve alerjikse, bu suyu yüzünüze sürmeden önce bileğinizin iç kısmına sürüp 5 dk bekletin ve sorun yaşamazsanız cildinize uygulamayı deneyebilirsiniz.

Isırgan Otunun Cilde Faydaları Nelerdir?

Isırgan otu, içerisinde pek çok vitamin barındırmaktadır. Örneğin A, B, C, D ve K vitaminleri, ısırgan otundaki vitaminlerden bazılarıdır. Ayrıca ısırgan otu güçlü bir mineral kaynağıdır. Potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum, manganez, silika, fosfor, silikon, iyot, sülfür ve sodyum gibi mineraller ihtiva eden ısırgan otu, bu özellikleriyle cilt bakımı için oldukça etkilidir. Isırgan otunun yapısındaki diğer bileşenler ise Amino asitler ve proteinlerdir. Cilt sağlığını koruyan ısırgan otu, tam anlamıyla cilt dostu bir bitkidir.

Egzama sorunu olanların ısırgan otu çayından fayda gördükleri bilinmektedir. Fakat bunun için düzenli olarak tüketmek gerekmektedir. Aynı zamanda bu çay, diğer kronik cilt hastalıklarının tedavisinde de fayda sağlamaktadır. Isırgan otu çayından her gün bir fincan içmeye devam ederek vücudunuzdaki zararlı maddeleri uzaklaştırabilir ve bu çayın detoks etkisinden yararlanabilirsiniz.

Cilt için ısırgan otu kullanmanın bir başka faydası da, cilt lekelerini yok etmesidir. Isırgan otuyla cilt lekelerinden kurtulmak isteyenler ısırganın suyunu bir parça pamuk yardımıyla cildinin lekeli kısımlarına uygulamalıdır.

Su çiçeği, böcek ısırması ve egzama gibi durumlarda ısırgan yaprakları kullanılarak iyileşme sağlanabilmektedir.

İltihap giderici olan ısırgan yaprağı, cilt üzerindeki yanıkları geçirir ve yanık izlerini hafifletir.

Isırgan otu ne işe yarar? sorusunu cevaplarken çıban iltihaplarını azalttığından da bahsetmemiz gerekir. Isırgan ile çıban tedavisi için ısırgan otunun toprak üstünde kalan bölümü ebegümeci ve nohut ile beraber dövülür. Ardından hazırlanan karışım çıbanlı bölgeye uygulanır.

Isırgan otu sedef hastalığına da iyi gelmektedir. Isırgan ile sedef tedavisi yapılmak isteniyorsa önce toprağın üzerinde kalan kısmı kaynatılır, daha sonra bu su belirli aralıklarla tüketilir.

Görüldüğü gibi ısırgan otu cilt sağlığı için benzersiz bir nimettir. Bol miktarda antioksidan içeren bu bitki, cilt yaralarının daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. Soğuk haldeki ısırgan otu çayı pamuk ile güzelce yedirilerek cilde uygulanmalıdır.

Isırgan otuyla hazırlanan çay, antienflamatuvar ve analjezik yani iltihap giderici ve ağrı kesicidir. Egzamaya şifalı olan ısırgan otu, sivilcelere, güneş lekelerine ve cilt tahrişine de faydalıdır. Bu çay tam bir antioksidan deposu olduğundan yara izlerinin oluşmasını engeller ve tedavi sürecine ivme kazandırır. Isırgan otu çayını hazırladıktan sonra hemen tüketebileceğiniz gibi, ılımasını bekleyip bir bez ile cilt yüzeyine de sürebilirsiniz. Uygulama sonrasında çayı bir müddet cildinizde bekleterek iyice emilmesini sağlamalısınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.