Rüyalar nasıl yorumlanır, Rüya tabiri çalışarak elde edilen bir ilim değildir Peygamber Efendimize ‘‘sallallâhu teala aleyhi veselleme’’ tabi olan ve çok seven evliyalara verilen bir hediyedir.
Rüya gördüğünü söyleyen birisine hemen hayırdır inşaallah demek çok iyi olur. Rüya nasıl yorumlanırsa öyle çıkar, sözü boşa söylenmiş bir söz değidir. Kur’an-ı kerimden, hadis-i şeriflerden ve islam alimlerinden gelen haberlere göre hareket etmek elzemdir.
Müjdeli veya ikaz olan rüyalar hayırlı salih kimselere anlatılabilir, salih kimse rüyanızı hayra yoracaktır. Eğer rüyanızı anlattığınız kişi hayra yormaz, sizi korkutur ve üzerse salih biri olmadığını anlamış olursunuz.
Rüya ruhun istikametidir, dolayısıyla gördüğünüz rüyalar içinde bulunduğunuz istikamete doğrudur.
Rüyalar Nasıl Yorumlanır Rüya nedir islamda
Niçin rüya görürüz kısaca, öncelikli olarak rüya nedir islamda makalemizde bu konu hakkında geniş bilgi mevcuttur oradan okuyabilirsiniz.
Rüya insan ruhunun veya nefsin faaliyetlerinden biridir. Başka şekilde anlatacak olursak rüya âlem-i misaldeki görüntüler veya nefse ait hayallerdir.
Rahmani kalbe doğrudan gelen veya âlem-i misalde görülen rüyalar için dini veya islami rüya tabirleri ifadeleri kullanılır.
Nefse ait hayaller, halüsinasyon gibi fizyolojik sebeplerden görülen rüyalara ise psikolojik rüyalar veya psikolojide tekrarlayan rüyalar denir.
Rüyalar Nasıl Yorumlanır ise öyle çıkar sözü doğrumu
Nefse ait hayaller ile görülen psikolojik rüyalar nasıl yorumlanırsa öyle çıkar konusu görülen rüyalar ile alakalı değildir,
Ağzını hayra aç atasözü aslıda, ‘‘Ya hayır konuş ya sus’’ hadis-i şerifinden alıntıdır, başa gelen bela ağızdan çıkan söze tabidir bunu unutmayın.
Fakat âlem-i misalden görülen rüyalar için aynı şeyi söylemek mümkün değildir, rüyanın alem-i misalden olduğunu anlamak ise kolay birşey değildir.
Dolayısıyla görmüş olduğumuz kötü rüyaları hiç bir kimseye anlatmayacağız hatta tabiri nedir diye hiç araştırmamak lazım.
Korkulu rüya görünce ne yapmalı
Kötü rüyanın çıkmaması için ne yapılır
Hadis-i Şeriflerde;
Güzel rüya gören, hemen Allahü teâlâya hamdetsin ve şükretsin. Kötü rüya gören, Allahü teâlâya sığınsın, rüyasını kimseye anlatmasın. O vakit rüyanın ona zararı olmaz.
Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.
Kötü rüya gören uyanınca sol tarafına üç defa tükürüp, şeytanın şerrinden Allahü teâlâya sığınsın. Bu takdirde rüya, ona zarar vermez.
Rüyada başım kesildi tabiri nedir diye soran birine Peygamber Efendimiz ‘‘sallallâhu teala aleyhi vesellem’’ ‘‘Bu şeytanidir. Kötü rüyayı, anlatmayın! Şeytandan Allahü teâlâya sığının’’ buyurmuşlardır.
Rüyanın hayra çıkması için dua edilir mi
Rüyaların gerçekleşmesi için ne yapmalı, hadis-i şeriflerde buyurulan Güzel rüya gören, hemen Allahü teâlâya hamdetsin ve şükretsin.
Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın. Nasih nasihat edici alim kimse demektir.
Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın. O da hayra yorsun. Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır.
Hayırlı ve tabire ihtiyaç olmayan özellikle manevi rüyalar hiç kimseye anlatılmaz kıskançlığa veya düşmanlığa sebep olabilir ve rüya çıkmayabilir.
Salih birini bulursanız çok şanslısınız gerçekten öylemi! isterseniz bir deneyin sonuçlarını göreceksiniz.