Sülük tedavisi nasıl yapılır faydaları zararları hamilelikte sülük tedavisi

Sülük tedavisi nasıl yapılır faydaları zararları hamilelikte sülük tedavisi
0 16

Sülük tedavisi eski zamanlardan buyana, sinir sistemi anormalliklerini, diş problemlerini, cilt hastalıklarını ve enfeksiyonları tedavi etmek için tıpta kullanılmıştır. Günümüzde çoğunlukla plastik cerrahi ve mikro cerrahi kullanılmaktadır. Şimdilerde sülük tedavisi nasıl yapılır birçok kişi rahatsızlıkları için çare olur mu merak ediyor. Sülüklerin kan pıhtılarını önlemek için peptitleri ve proteinleri salgılamaları ile süreç işler. Bu sekresyonlar ayrıca antikoagülanlar olarak bilinir. Sülük zararları ve bazı hastaların sülük tedavisine uygun olmama durumu vardır. Ayrıca sülük tedavisi yorumları da yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Günümüzde sülük tedavisi basit ve ucuz bir şekilde komplikasyonları önlemesi nedeniyle talep görmektedir.

Sülük Tedavisi nedir ? Sülük tedavisi nasıl yapılır ?

Tıbbi sülük ağzı küçük dişleri olan üç çenelidir. Hastanın cildini dişleriyle deler ve tükürüklerine antikoagülanlar ekler. Sülükler daha sonra, tedavi gören kişiden bir seferde 20 ila 45 dakika boyunca kan emmeye bırakılır. Sülük başına küçük bir miktar nispeten 15 mililitre kadar kan emilir. Tıbbi sülükler genellikle Macaristan veya İsveç’ten gelir.

Sülük tedavisinin kullanılabileceği birçok alan vardır, örneğin diyabetin yan etkileri, kalp hastalığı teşhisi konan hastalar ve kozmetik cerrahi geçiren hastalar nedeniyle bacak amputasyon riski olanları içerir. Tedavinin ayrıca kan pıhtıları ve varisli damarların tedavisinde kullanılması önerilmiştir.

Sülük zararları kimlere sülük tedavisi uygulanmaz

Anemi hastası olanlar, kan pıhtılaşması olanlar veya atardamar kanama tehlikesi olanlar sülük tedavisi için uygun aday değildir. 18 yasin altindaki ve gebe olan kadinlarin genellikle sülük tedavisinden uzak durmasi tavsiye edilir.

Sülük tedavisi nasıl yapılır yara izi bırakır mı ?

Seans sırasında, canlı sülükler hedef bölgeye yapışır ve kan emer. Kanları incelten ve pıhtılaşmayı engelleyen proteinleri ve peptidleri serbest bırakırlar. Bu kan dolaşımını artırır ve doku ölümünü önler. Sülükler genellikle yara izi bırakmadan iyileşen küçük Y şeklinde iz bırakır.

Sülükler kan dolaşımını arttırmak ve kan pıhtılarını kırmak için etkilidir. Dolaşım bozukluklarını ve kardiyovasküler hastalıkları tedavi etmek için kullanılır.

Sülük tükürüğünden türetilen kimyasallar, aşağıdakileri tedavi edebilen farmasötik ilaçlara dönüştürülmüştür:

  • Hipertansiyon
  • Varisli damarlar
  • Hemoroid
  • Cilt problemleri
  • Artrit

Klinik çalışmalar sülük tedavisinin, yaygın eklem hastalığı osteoartriti için uygun bir tedavi olduğunu düşündürmektedir. Sülüğün tükürüğündeki anti-enflamatuar ve anestezik özellikler, etkilenen eklem bölgesinde ağrı ve hassasiyeti azaltır.

Kalp hastalığı

Kalp hastalığı olan kişiler, iltihabı ve kan akışını iyileştirme potansiyeli nedeniyle sülük tedavisini kullanırlar. Son birkaç yılda, sülük tedavisi vasküler hastalık ve rahatsızlıkları olan kişiler için kabul edilebilir bir alternatif tedavi haline gelmiştir.

Sülük Kanser Tedavisi

Sülük tükürüğünde bulunan trombosit inhibitörleri ve özel enzimler nedeniyle sülük tedavisini kullanan kanser tedavileri araştırılmaktadır. Bazı kan kanserleri olan kişilerin sülük tedavisi kullanması önerilmemekle birlikte, akciğer kanserinin etkilerini yavaşlattığı gösterilmiştir. Hayvan testleri ayrıca, sülük tükürüğünün doğrudan farelere enjekte edilmesinin, kanser hücrelerinin kolonizasyonunu önlemeye yardımcı olduğunu da gösterir.

Sülük diyabet tedavisi yapılır mı ?

Diyabetin ilerlemesi çeşitli problemlere neden olabilir. Bu sorunlar, kanın ayak parmaklarına, parmaklara, ellere ve ayaklara ulaşmasını sınırlayan veya engelleyen damar hastalıklarına yol açabilir. Kan akışı ciddi şekilde kısıtlandığında, etkilenen doku ölebilir. Bu diyabetli insanlar arasında amputasyonun önde gelen nedenidir. Diyabet komplikasyonları nedeniyle bir uzuv kaybetmek dünya çapında milyonlarca insan için büyük bir endişe kaynağıdır.

Bu süreci durdurmanın en etkili yolu, kan pıhtıları riski olmadan etkilenen dokulara dolaşımı arttırmaktır. Araştırmalar sülük tedavisinin rol oynayabileceğini göstermiştir.

Sülük tükürüğü içindeki Hirudin maddesi kanı inceltir ve pıhtılaşmasını engeller. Diyabet hastaları daha kalın kanlı olma eğilimindeyken, Hirudin kanı incelterek kalp ve kalp-damar sistemi üzerindeki baskıyı hafifletebilir. Araştırmacılar, Hirudin’in diyabet tedavisi için kullanıldığı durumlarda olumlu sonuçlar gözlemlemiştir.

Son zamanlardaki bir çalışma, sülük tedavisini içeren geleneksel Unani tıbbının, diyabetli 60 yaşındaki bir kadının ayağını kurtarmaya nasıl yardımcı olduğunu gösterdi. Sülük tükürüğünün sentetik formları artık mevcut, ancak araştırmacılar, bir seansta dört kadar sülüğün amputasyon riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini keşfettiler.

Kozmetik için sülük tedavisi

Sülükler yumuşak dokuları korumak ve yüzdeki rekonstrüktif cerrahi sonrası iyileşmeyi desteklemek için popüler hale gelmiştir. Hem eski hem de yeni çalışmalarda, sülük tedavisinin, aşağıdakileri etkileyen rekonstrüksiyonlarda pozitif sonuçların şansını artırdığı gösterilmiştir:

  • Burun
  • Alın
  • Meme
  • Yanak
  • Parmaklar (el ve ayak parmakları)

Sülük tedavisinin, bu ameliyatlar sırasında ve sonrasında kan pıhtılaşması üzerindeki etkisi, vücudun daha doğal ve tamamen iyileşmesine yardımcı olur.

Sülük terapisinin kan dolaşımına yönelik faydaları da bazı kişilerin kafa derisi üzerinde kellik ve saç dökülmesini tedavi etmek için sülük tedavisini kullanmasına neden olmuştur.

Sülük Tedavisi Yan etkileri var mı?

Sülük tedavisi hem kolaydır hem de diğer terapilerden daha düşük yan etki riskine sahiptir. Ancak, bazı riskler vardır. Bazen ilaca dirençli bakterileri içeren bakteriyel enfeksiyon riski vardır, bu nedenle sülük tedavisi için oluşturulmuş tıbbi ortamın dışında sülüklerden uzak durduğunuzdan emin olun. Bu nedenle, otoimmün hastalık ve çevresel faktörler tarafından immün sistemi baskılanmış kişiler sülük tedavisi için iyi bir aday değildir.

Bir sülük tedavisinden sonra bir şeyler ters giderse, tedavi edilen bölgeden kan akacak ve sülük ısırığı kapanmayacaktır. Bazen sülükler, tedaviye ihtiyacınız olmayan ve gereksiz kan kaybına neden olacak vücudun başka bir bölgesine gitmeye çalışacaktır. Bazen kişi sülük tedavisi sırasında veya sonrasında sülük salyasına alerjisi olduğunu keşfedecektir. Bu gibi komplikasyonlar ortaya çıkarsa, artık bu tedavi yöntemi için uygun aday olmayacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.