İdrar Varmış Hissi Psikolojik mi Sürekli Tuvalete Gitme Hissi Bitkisel Çözüm

Sürekli İdrar Hissi İsteği Sürekli İdrara Çıkma Hissi Nedenleri Tedavisi

1 10.802

Sürekli İdrar Varmış Hissi Sürekli İşeme Hissi Neden Olur Nasıl Geçer?

Sık sık idrar yapma ihtiyacı hissi duymak idrar yolu enfeksiyonunda prostata kadar pek çok nedenden kaynaklanabilir. Bu sorununuz uzun süre devam ediyorsa ilk yapmanız gereken şey Üroloji doktoruna gitmek olmalıdır.

Sürekli İdrar Hissi Neden Olur?

  • İdrar yolu enfeksiyonu
  • Mesane iltihabı
  • Prostatta iltihap
  • Kronik prostatit
  • İdrar yollarında taş bulunması
  • Üriner enfeksiyon
  • Psikolojik nedenler, stres
  • Aşırı aktif
  • Hamilelik
  • Mesane kanseri
  • Soğuk algınlığı
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  • Soğuk hava ve ayakların üşümesi
  • Böbrek taşı

Sürekli İdrar Hissi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Üroloji doktoruna gidilir. Doktor sizden idrar testi ve üriner sistem ultrasonografisi isteyecektir. Bu testlerle hastalık tespit edilemezse, doktorunuz Ürodinami testi isteyecektir.

Sürekli İdrar Hissi Nasıl Geçer?

Sürekli idrar hissinin tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir. Örneğin sürekli idrar hissinin nedeni idrar yolu enfeksiyonu ise doktor antibiyotik reçete edecektir. Antibiyotikle enfeksiyon temizlenip sürekli idrar hissi de geçecektir.

Sürekli İdrar Hissi İçin Bitkisel Doğal Tedavi Yöntemleri

Bol Su İçin

Sürekli idrar hissi genellikle idrar yollarındaki bakterilerden ve mikroplardan kaynaklanır. Bu durumun tedavisi için ilk adım olarak bol bol su için. Günde 10-12 bardak su içmeye devam edin.

Elma Sirkesi

Elma sirkesi antimikrobiyal ve antibakteriyel içeriği sayesinde idrar yolları sistemini temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece sürekli idrar hissinin kısa sürede geçmesine yardımcı olur. 1 bardak suya 1 yemek kaşığı ev yapımı doğal elma sirkesi koyun. Bunu günde 2 kez hazırlayıp için.

Maydanoz

Vücudu ve kanı temizlemenin en etkili yöntemlerinden biri maydanoz suyudur. Yarım demet maydanozu suyla yıkayın. 6,7 su bardağı suya maydanozu koyup kaynatın. Soğuyunca bunu gün boyu için. Şifa bulana kadar buna devam edin.

Karbonat

Karbonat vücudun alkali seviyesini normale döndürerek sık idrara çıkma sorununa şifa olur. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat katıp karıştırın. Aç karnına bunu için. Günde 1 kez buna devam edin.

Limon

Limon güçlü antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde vücudu ve kanı temizler, toksinlerden arındırır. Böylece sık idrara çıkma sorununa şifa olabilir. 1 limon suyunu bir bardak ılık suya sıkın.1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.Sabahları aç karnına bunu içmeye devam edin.

Sıcak Su Torbası

Sıcak su torbasını idrar yollarına ve ayaklarınıza tutabilirsiniz. Ayaklarınızı sıcak tutmak sık idrar hissinin geçmesine yardımcı olacaktır.

Sürekli İdrar Hissi İle İlgili Doktorlara Sorular Ve Cevapları

Sual: Hocam merhaba, 2 gündür sürekli idrar hissi var bende, normal yollarla idrarımı yapıyorum, miktarda da bir problem yok. İdrarımın rengi de normal. Birşeylerle oyalanırken bu his yok gibi ama özellikle tek başıma otururken ya da yatarken devamlı idrar varmış hissi var. Gece bir sıkıntı yaşamıyorum, uyuyabiliyorum rahatlıkla. Nasıl bir problem başlamış olabilir hocam?

CEVAP

Üroloji Doktoru Abdullah Armağan’ın cevabı:( Üriner infeksiyon ya da idrar yolları taşı olabilir. Özellikle üst idrar yolları taşları mesaneye vurup bu şekilde şikayetlere neden olabilir. İdrar tahlili ve ultrason uygun olur. Sonuç olarak bir üroloji uzmanına gitmenizi öneriyorum. )

Üroloji Doktoru Haluk Kulaksızoğlu’nun cevabı:(İdrar yolu enfeksiyonu veya aşırı aktif mesane adını verdiğimiz mesane duyarlılığında artış söz konusu olabilir. Bir idrar tahlili yapılarak değerlendirilmesi gerekir)

Sual: 22 yaşındayım sürekli idrarım varmış hissi ve buna bağlı idrar kaçıracakmış hissi var idrar testleri temiz çıkıyor üşütmüşsündür diyerek ilaç verip yolluyorlar ve bir sonuç alamıyorum şikayet devam ediyor sebebi ne olabilir?

CEVAP

Üroloji Doktoru Haluk Kulaksızoğlu’nun cevabı:( Merhaba, sizdeki durum bir iltihaptan çok mesanenizin algılamasındaki bir sorundan kaynaklandığını düşündürmekte. Buna aşırı aktif mesane adı verilmektedir. Bunun için sizi bir muayene edip değerlendirdikten sonra tedavi başlanması gerekmektedir. )

Not: Makalede geçen doktorlara sorulan soru ve cevaplar doktorlarsitesi web sitesinden alınmıştır.

1 yorum
  1. efsane diyor

    benim idrar sonucunda yassı epitel 22 çıktı normalmidir teşekürler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.