Üzerlik Tohumu Yakmak Ne İşe Yarar Üzerlik Tütsüsü Faydaları

Üzerlik Tohumu Tütsüsü Nasıl Yapılır Üzerlik Tohumu Otu Nasıl Yakılır Yanmıyor

0 368

Üzerlik Tohumu Tütsüsü Nasıl Yapılır Üzerlik Tohumu Otu Nasıl Yakılır

Nazar, büyü, sihir gibi inanışlardan korunmak için evlerde veya işyerlerinde üzerlik tohumu tütsüsü kullanılmaktadır. Bu sebeple, üzerlik tohumu aynı zamanda nazar otu olarak da bilinmektedir. Belirtilen amaçlar için kullanılan üzerlik tohumu tütsüsü, eski şaman geleneklerinde ve ayinlerinde sıkça görülmektedir. Üzerlik tohumu tütsüsünün kullanımı ve uygulanması oldukça kolaydır.

Üzerlik Tütsüsü Nasıl Yapılır?

Aktardan üzerlik tohumu temin ettikten sonra bir tavaya konularak ocakta hafifçe kavrulur ve bu sırada üzerlik tohumunun kokusu çıkar, evin içinde dolaşılır ve böylece evin her köşesi tütsülenmiş olur. Üzerlik tütsüsü yanmıyor bu neden oldu derseniz üzerlik tütsüsü yaparken tuz kullanırsanız yanmasını engellemiş olursunuz yahut aktardan zamanı geçmiş, eski üzerlik tohumlarında da yanmama sorunu yaşanabilir.

Üzerlik Tütsüsünün Faydaları

Üzerlik tohumu tütsüsünün insanların ve mekanların negatif enerjiden arınmasını sağlayan psişik bir etkisi vardır. Adaçayı ve üzerlik tohumunun farkı, üzerlik tohumunun daha güçlü enerjiler ile mücadele edebilme gücüdür. Bu güçlü enerjilerin, metafizik varlıkların yaydığı enerjiler olduğu düşünülmektedir.

Eski şamanların, üzerlik otunu yakarak dumanını solumalarının sebebi ise, üzerlik tütsüsünün dumanının Sodyum Fluoridin olarak adlandırılan beyin için zararlı olan bir bileşiği dengelemesi ile rahatlama sağlayan Dimetiltriptamin (DMT) adlı bir hormonu arttırıcı özelliğinin olmasıdır.

Üzerlik tohumu tütsüsü rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki yapar. Bu tütsüyü uygulamak için kişinin üzerinde illaki nazar ya da büyü olmasına gerek yoktur. Herkesin için faydalı olan bu tütsü ayda en az bir kez yapılmalıdır.

Ülkemizde Üzerlik Tohumu ile Tütsü Nasıl Yapılır?

Ülkemizde de çeşitli yörelerimizde üzerlik ile tütsü yapmak adet olmuştur. Tarsus’ta tütsü yapılırken yapılan malzemeler şunlardır: En az 7 adet üzerlik, 3 adet çörek otu, 3 adet kekik otu, 3 adet tuz ve bir kıymık balmumu. Bu malzemeler balmumu ile ezildikten sonra hamur haline getirilir ve ateşe atılarak buğusu çıkarılır. Hastalar, nazara uğramış, cine periye tutulmuş kişiler bu buğudan tütsülenerek sıkıntılarından kurtulmaya çalışırlar.

Tütsü Adana’da genellikle tavada yapılır. Tava ağzı kapalı şekilde ateşe konulduktan bir süre sonra üzerlik tohumları patlamaya başlar ve tava ateşten çekilerek kapağı açılarak dumanı nazar değmiş kişiye doğru yönlendirilir. Bebekler ve çocuklar tütsünün üzerinden atlatılır veya tütsü kabı onların etrafında döndürülür. Kişilerin tütsülenmesi bittikten sonra evin tütsülenmesine geçilir. Bunun için tütsü kabı evin içinde dolaştırılır. Evin tütsülenmesinin amacı sadece nazardan korunmak değildir. Evi tütsülemenin, evin içindeki köşelerde saklanan cinleri uzaklaştıracağına da inanılır.

Diğer bir uygulama; metal bir kaba 1 yemek kaşığı üzerlik tohumu, 1 kuru soğanın dış yaprakları. bir tutam tuz konulur. İçine yanmayı sağlamak için kolonya dökülür. Bir çakmak yardımı ile yakılır ve tütsüsü odalarda gezdirilir.

Not: bunu uygularken metal kabın elinizi yakmaması için önlem alınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.