Sivilce nasıl geçer, sivilce izlerinden kurtulma doğal yöntemler

Sivilce nasıl geçer, sivilce izlerinden kurtulma doğal yöntemler
0 17

Sivilce nasıl geçer, sivilce izlerinden ve sivilce lekelerinden kurtulma doğal yöntemler

Makalemizde sağlıklı bir cilt için nelere dikkat edilmeli, sivilce izleri nasıl geçer ve sivilce lekelerine çözüm sorularınız için doğal sivilce maskesi ve sivilce kremi uygulamaları hakkında bilgiler bulacaksınız. Nemlendirme ve sivilce diyeti ile bir bakım uygulayarak parlak güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Sivilce lekeleri ile hasar almış bir cilt, aslında düzensiz beslenme ve hormonal dengesizliklerin belirtisidir. Öncelikle sivilce nasıl oluşur, sivilceyi önlemek için ne gibi yöntemler uygulanmalı ve sivilce nasıl geçer tedavi yöntemleri ve beslenme önerilerini bilmeniz gerekir.

Ara sıra gelişen kronik akne, her yıl milyonlarca genci ve erişkin kişiyi etkiliyor. Hafif başlayarak şiddetli derecelere ulaşan sivilce vakaları, yüz, sırt, göğüs ve hatta kollarda ağrılı ve çirkin akne salgınlarına neden olabiliyor. Tedavi edilmeyen sivilce, ciltte sivilce izleri oluşmasına ve kişide özgüven azalmasına neden olabilir.

Ne yazık ki, birçok kişi akne için doğal ilaçlar yerine potansiyel olarak tehlikeli reçeteyle satılan ilaçları seçmektedir. Halbuki günümüzde akne izlerini en aza indirgemek için birçok doğal yöntem mevcut.

Sivilce nasıl geçer, doğal yöntemler olarak uçucu yağlara, temizliğe ve uygun beslenmeye ek olarak, sivilce ve yara izlerinden kurtulmayı içeren doğal akne tedavisi için çözümleri inceleyeceğiz.

Sivilce nasıl oluşur?

Sivilcenin başlıca nedenleri tıkanmış gözenekler, bakteri, fazla yağ üretimi ve ölü deri hücreleridir. Araştırmalar sivilce nasıl oluşur sorusuna  hormonların, diyetin, stresin ve bazı ilaçların (kortikosteroidler, androjenler, doğum kontrol hapları ve lityum) neden olduğunu gösteriyor.

Sivilce nasıl oluşur, diğer sebepler olarak Dermatolojik Araştırmalar Arşivlerinde yayınlanan süregelen bir inceleme, uykusuzluk, stres ve modern yaşamın getirdiği olumsuzluklar yetişkin kadın sivilceleri ile bağlantılı olup olmadığını incelemektedir. Eskiden akne problemi çoğunlukla gençlik yıllarında baş gösteriğine inanılırdı, fakat bugün daha önce hiç akne problemi yaşamayan milyonlarca yetişkin kadını etkiliyor.

Genellikle erişkin kadınlarda sivilce nasıl oluşur sorusunun sebepleri olarak, menstruasyon döngüsü sırasında ortaya çıkan hormonal değişimler ve dengesizlikler ile bağlantılı olmakla birlikte menopoza geçişte artan stres düzeyleri, uyku eksikliği ve sağlıksız diyetler verilebilir.

Her iki cinsiyetteki genç yetişkinlerin yaklaşık yüzde 70-90’ı sivilcelere maruz kalmaktadır. Genetik, değişen hormon seviyeleri ve stres, geneli etkileyen faktörlerdir. Bununla birlikte, giysi ve kullandığımiz eşyalardaki sürtünme cildi daha fazla tahriş ederek akne çoğalmasına yol açabilir.

Reçetesiz ve reçeteli ilaçların sert kimyasalları daha fazla tahrişe neden olabilir ve sürekli kullanımı sağlık için güvenli olmayabilir. Siyah noktalar ve beyaz başlı sivilceler için doğal yöntemler mevcuttur.

Evde sivilce tedavisi için 10 etkili doğal yöntem

Her insanın cildi farklıdır, bu nedenle, akne problemlerinin evde etkili şekilde tedavisi, iyi bir bakımdan ve sağlıklı bir diyetten geçer. Sonuca ulaşmak için disiplinli ve istikrarlı olmak gerektiğini unutmayın. Aşağıdaki akne tedavisi için doğal yöntemler kullanılabilir, ancak akne tedavisinde önce, yapılan hataları önlemek gereklidir:

Yapılmaması Gerekenler

  • Sivilcelerle oynamak ve sıkmak
  • Sert kimyasallarla temizlemek
  • Sivilce ile mücadelede sadece geleneksel yöntemler olduğuna inanmak
  • Cildinize yeni bakım yöntemleri için uyum şansı vermemek
  • Cildi nemli tutmamak
  • Beslenme ve diyet tedavisinde başarısız olmak

Akne için doğal ve doğru ilaç kombinasyonunu bulduğunuzda, en iyi sonuçları elde etmek için kişisel programınıza istikrarlı olarak devam edin.

1. Sivilce nasıl geçer? (Bal maskesi sivilce tedavisi)

Sivilce nasıl geçer ? Öncelikle tedavisi gereken siyah ve beyaz noktalı inatçı sivilcelerden kurtulmak, titiz ve nazik bir temizlikle başlar. Sivilceler için Doğal Bal Maskesi tarifini deneyebilirsiniz. Deriyi ılık suyla nemlendirin, doğal bal maskesi ile yüzünüze ve boynunuza masaj yapın. Durulayın ve kurumaya bırakın. Bunu her sabah ve akşam yapın ve gerekirse egzersiz sonrasında yapın. Cildin tahriş olmasına ve aşırı yağ üretmesine neden olabileceğinden, fazla temizlikten kaçının.

Mutlaka Oku : Doğal Bal maskesi tarifi?

Doğal bal maskesi, elma sirkesi, bal, hindistancevizi yağı, probiyotik ve uçucu yağlar (çay ağacı yağı gibi) içerir. Bal cildi rahatlatır, hindistancevizi yağı bakteri ve mantarla savaşmaya yardımcı olur ve çay ağacı yağı deriyi canlandırmaya yardımcı olur.

2. İltihaplı sivilce nasıl geçer? (Tonik kullanımı)

Tonik kullanımı, doğru cilt bakımında önemli bir adımdır. Yüzünüzü temizledikten sonra kalan artıkların giderilmesine ve cildin doğal pH düzeyini ayarlamaya yardımcı olur.

Sivilce nasıl geçer sorusunu soran herkesi ilgilendiren en önemli konu sivilceli ve sivilceye eğilimli bölgelerin temiz ve bakterilerden arındırılmış tutulmasıdır. Elma sirkesi potasyum, magnezyum, asetik asit ve ciltteki bakterileri öldüren çeşitli enzimlerle doludur. Kronik akne, cilt yüzeyinde yayılmaya ve büyümeye devam eden bakteri ve mantarların bir sonucu olabilir.

Akşam ve sabah tonik olarak saf elma sirkesi kullanın. Temizleme pamuğu ile aktif sivilce ve sivilce eğilimi gösteren alanlara, yumuşak dokunuşlarla uygulayacağınız saf elma sirkesi doğal bir arındırıcı özelliği gösterecektir.

3. Sivilce nasıl geçer? İyileştirici Maskeler

Cildi nemlendirmek ve iyileştirmek için maskeler haftada birkaç kez uygulanmalıdır. Yoğurt, bal, tarçın, uçucu yağlar ve diğer bileşenler cildi nemlendirir ve sivilcenin ortak nedenleriyle savaşmaya yardımcı olur.

Yoğurt ve Bal Maskesi: Bir çorba kaşığı çiğ balı bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırın. Saç çizgisi, çene çizgisi ve diğer akne eğilimli alanlara özellikle dikkat ederek yüzünüze uygulayın. 10 dakika dinlendirin ve nemli bir bezle hafifçe silin.

Tarçın ve Bal Maskesi: İki çorba kaşığı çiğ bal, bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir çay kaşığı tarçın karıştırın. Yüzü yumuşatır. Tarçın tahriş edici olabileceğinden gözlerden uzak tutun. 5-10 dakika dinlendirin ve nemli bezle nazikçe çıkarın. Bal ve tarçın birlikte kullanılan antienflamatuar, antioksidan ve antibakteriyel özelliklerinden dolayı akne ile savaşmaya yardımcı olur.

İpucu: Aktif akne oluşumu sırasında yukarıdaki maskelerden birine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyin. Çay ağacı yağı akne için en iyi doğal yöntemlerden biri olarak düşünülür.

4. Sivilce lekeleri nasıl geçer? Cildi Düzenli Eksfoliye etmek

Tıkalı gözenekler ve ciltteki ölü deri hücreleri sivilce oluşumuna katkıda bulunur. Bunu engellemek için ölü deriyi düzgün şekilde soymak, yani pul pul dökmek gerekir. Ticari olarak mevcut soyucular, cildi daha da tahriş edebilecek kimyasallar içerebilir.

Sivilce ile mücadele etmek ve cildi taze tutmak için, evde kendinizin hazırlayacağı soyucu karışımı kullanmak hem etkili hemde ekonomiktir.

Eksfoliye edici soyucu karışım
  • 2 Yemek kaşığı deniz tuzu
  • 1 veya 2 Yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Bir kap içinde iyice karıştın, cildi bu karışım kullanarak dairesel hareketlerle ovun. Önce alından başlayın ve aşağıya doğru ovarak inin. Sorunlu alanların tahriş olmamasına özen gosterin. Daha sonra nemli bir bezle silerek ölü hücrelerden kurtulun ve cildinizi iyice yıkayın.

Deniz tuzu, gözenekleri açmaya ve ölü cildi soymaya yardım ederken, hindistan cevizi yağı ciltteki bakteriler ve mantar gelişimi ile savaşmaya yardımcı olur.

5. Bölgesel Tedavi

Akne tedavisinde, çay ağacı yağı olarak bilinen melalecua çok daha başarılıdır. Dünya, çay ağacı yağını antiseptik olarak ve yaraları tedavi etmek için kullanıyor. Çay ağacı yağı, Hindistan cevizi yağı, bal ve kültürlü süt ürünleri gibi, bakteri ve mantarlarla savaşmaktadır.

Tıbbi araştırmalara göre, yüzde 5 çay ağacı yağı içeren çay ağacı yağı jelleri, yüzde 5 benzoil peroksit içeren ilaçlar kadar etkili olabilir. Araştırmacılar çay ağacı yağının bazı kişilere daha yavaş etki edeceğini bildiriyor.

Bölgesel akne tedavisi için
  • 4-8 damla çay ağacı yağı
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı veya jojoba yağını

Malzemeleri bir kapta karıştırın. Sorunlu bölgelere hafifçe sürün. Hafif karıncalanma normaldir. Doğrudan cilde uygulandığında çay ağacı yağı çok sert olabileceğinden her zaman bir taşıyıcı yağ kullanın.

6. Bakterilerle Savaş

Uluslararası Kozmetik Bilimleri Dergisinde yayınlanan bir rapora göre, fesleğen ve fesleğen yağlarının, bakterilerin neden olduğu sivilce ile savaştığı tespit edildi.

Kutsal fesleğen yağı çayı veya Tulsi çayı, sağlıklı kan şekeri ve hormon seviyelerini destekler. Bu iki koşul akne ile bağlantılı olduğu için günlük bitki çayları tüketimi, doğal olarak hormonları dengeleyecek, sivilciyle içten savaşacak ve sivilceler için en iyi çapraz tedavi araçlarından biri haline gelecektir.

Ayrıca çay, tek başına akne eğilimli veya sorunlu bölgelere tonik olarak uygulanabilir. Ya tatlı fesleğen veya kutsal fesleğen yağı, diğer maddelerde belirtilen maskelere, temizleyicilere veya soyucu tariflerine eklenebilir.

7. Nemlendirme

Bilinenin aksine sivilceye eğilimli cildin nemlendirilmesi gerekiyor. Cildi kurutmaya odaklanan ürünlerin kullanılması cildin daha fazla yağ üretmesini ve böylece akneyi artırmasını sağlar.

Bazı ciltler için çok ağır olabilse de, hindistancevizi yağı mükemmel bir nemlendiricidir. Bir araştırma, hindistancevizi yağında bulunan laurik asidin, bakterilerin neden olduğu akneye karşı en güçlü bakteriyel etkinliği gösterdiğini buldu.

Hindistan cevizi yağı dünyadaki en çok yönlü ve sağlıklı yağlardan biridir. Hindistan cevizi yağına güzellik ürünlerinde artan bir talep var, çünkü laurik asit, antioksidanlar ve orta zincirli yağ asitleri cildi ve saçları nemlendirmekte ve yenilemektedir.

Günlük nemlendirici olarak, ellerinizin avuç içlerinde çeyrek çay kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. Yüzünüze ve boynunuza sürün. Beş dakika boyunca cildin emmesini bekleyin. Fazla yağı kuru bir bezle hafifçe silin. Cildiniz ihtiyacı kadar olanı emecektir.

Akneye eğilimli ve akne oluşan ciltleri güneşe karşı korunmak önemlidir. Ultraviyole ışınları, pigment üreten hücreleri uyarır ve sivilce yara izi riskini artırır.

Ticari güneşten koruyucular, hassas ciltleri ve sivilce eğilimli cildi tahriş edebilecek zararlı kimyasallarla doludur. Araştırmalar, hindistan cevizi yağı ve zeytin yağı gibi yağların 8 SPF değerine sahip olduğunu gösteriyor. Güneş kremi olarak kullanmak için, her iki saatte bir güneşe maruz kalan cilde orta miktarda uygulayın.

8. Probiyotik 

Akne ile mücadelenin hem harici tedaviyi hem de dahili bir tedaviyi gerektirdiğini unutmayın. Canlı probiyotikler, sağlıklı sindirim ve bağışıklık sisteminin işleyişini destekler, artı akne ile mücadele ederek cildi sağlıklı hale getirir.

Araştırmacılar probiyotik gıda takviyelerinin umut verici ve güvenli bir akne tedavisi olduğunu belirtiyor. Çalışma, daha fazla testlerin yapılmasına ihtiyaç olduğunu gösteriyor, ancak işaretler umut verici.

9. Guggul kullanımı

Kistik sivilcelerden muzdarip kişiler için, kontrollü bir klinik araştırma, Guggul takviyesinin, 500 miligram tetrasikline kıyasla az bir farkla daha üstün olduğunu bulmuştur.

Araştırmada, 3 ay boyunce günde iki kez alınan 25 mg guggulsterone sivilcenin azalmasına neden olmuştur, ancak daha önemlisi, katılımcıların %50’den az kısmında sivilce problemleri nüksetmiştir. Araştırmacılar, yağlı cilde sahip hastaların tedavide diğerlerine kıyasla guggul kullanımına daha iyi tepki verdiğini belirtti.

Guggul nedir? 

Guggul, Hindistan’a özgü olan Commiphora mukul ağacının reçinesinden yapılır. Bu ağaç Ayurvedik tıpta yüzyıllarca kullanılmıştır ve M.Ö. 600 yılına ait Ayurvedik metinlerde ateroskleroz tedavisi için önerilir.

Günümüzde guggul sakız reçinesi, yüksek kolestrolü düşürerek, “arterlerin sertleşmesini” (ateroskleroz), akne ve diğer deri hastalıklarında ve kilo verme amacıyla kullanılır.

Guggul, kolesterol ve trigliseritleri düşüren maddeler içerir. Bu maddelerden biri de bazı akne tiplerinde oluşan kızarıklık ve şişmeyi azaltır.

10. Sağlıklı Beslenme

Akne tedavisi için protokolün bir parçası olarak, kan şekerini yükselterek, insülin üretimine yol açan gıdalardan kaçının. Yapraklı yeşil sebzeler, meyveler ve kaliteli proteinlere ​​odaklanın.

Doğal beslenen, yani yabani balıkların, yaylada beslenen ineklerin, kuzuların ve serbest gezen tavukları tüketmeye çalışın. Evde akne tedavisinde sağlıklı yağlar ve güzel bir cilt için çok önemlidir; bu nedenle, omega-3 bakımından zengin, okyanus somonu gibi gıdaları tüketmelidir.

Öğünlerinize yoğurt, kuzu, kabak çekirdeği ve tavuk gibi çinko açısından zengin gıdalar ekleyin. Araştırmacılara göre, düşük çinko düzeyleri ile akne şiddeti arasında bir korelasyon var. Bu çalışma, inflamasyon ve tıkanmış gözeneklerin neden olduğu akne türü sivilce, vulgarisli ergenler ve genç yetişkinler üzerinde yoğunlaşmıştır.

Sivilce içermeyen ciltler için kaçınılması gereken gıdalar hidrojene yağlar, glüten, buğday, şeker ve geleneksel sütlerdir. Araştırmacılara göre konvansiyonel süt ürünleri sivilce gelişimine katkıda bulunabilir. Süt kullanmanız gerekiyorsa, çiğ süt tüketin.

Konvansiyonel süte ek olarak, duyarlılığınız olduğun bildiğiniz alerjenleri veya gıdaları, öğünlerinizden hariç tutmanız önemlidir. Ortak gıda alerjenleri, gluten, ağaç fıstığı, soya, yer fıstığı ve kabuklu deniz hayvanlarını içermektedir.

Sivilce izi nasıl geçer? Akne izi için tavsiyeler

Sivilce sıkıntısı geçiren kişilerin büyük çoğunluğu belli derecede sivilce izi problemi yaşayacaktır. Cildinizde patlak veren beyaz veya siyah noktalı sivilceleri asla sıkmayın. Bu ileride sivilce izi kalmasına sebep olur.

Sivilceleri ve iyileşmeye başlayan sivilce izlerini 6-12 ay boyunca, mümkün olduğunca güneşten uzak tutun. Güneşte sivilcenin iz bırakma olasılığını azaltmak için tamamen doğal güneş koruyucu kullanın. Sivilce izlerini tedavi etmek sabır ve azim gerektirir.

Sivilce izi tedavisine ne kadar erken başlarsanız, daha iyi sonuçlar almanız olasıdır. Peki sivilce izleri nasıl geçer? bunun için doğal yöntemleri kullanabilirsiniz, sivilce izi üzerine bir damla kuşburnu tohumu yağı veya havuç tohumu yağı damlatın, sivilce izi belirsizleşene dek günde iki kez tekrarlayın. Cilt tonu ve dokusuna bağlı olarak, Hindistan cevizi yağı, lavanta esans yağı, bal ve yukarıda anlatılan organik olarak hazırlaacağınız soyma işlemi de yardımcı olabilir.

Sivilceden arındırılmış bir cilt için son ipuçları

Sivilcelerden kurtulduktan sonra, sağlıklı bir diyete devam etmeniz, bol su içmeniz, uyguladığınız bu yeni cilt bakım rutinine uyum göstermeniz, her hafta yastık kılıfınızı değiştirmeniz önemlidir.

Akne saç çizgisi etrafında göründüğünde, suçu saçlarınız için kullandığınız ürünlerinde aramak gerekebilir. Şampuan, saç kremi, saç spreyi, jeller ve köpükler, akne kaynaklı bileşenleri içerir; bunlara petrol, parabenler, silikon, sülfatlar, panthenol ve diğer kimyasal maddeler dahildir.

Zararlı kimyasalların olmadığı saç ürünlerini araştırıp deneyin. İçerisinde hindistan cevizi yağı veya elma sirkesi ve esans yağlarından yapılan ürünleri deneyin.

Saç ürünleri gibi, makyaj ve cilt bakım ürünleri, akneye neden olabilecek bileşenler içerir. Yaygın olarak lanolin, mineral yağ, alüminyum, retinil asetat, alkol, oksibenzon, triklosan, parabenler, polietilen, BHA ve BHT ve formaldehit bazlı koruyucular bunlara dahildir.

Yukarıdaki makalenin çoğu yüz üzerinde yoğunlaşmış olsada, sivilce ve akne tedavisi için bu organik ev yapımı tedavi yöntemlerinin tümü akne oluşan vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.